Portakal çeşitleri: Portakal kış aylarının en popüler meyvesidir. Hemen hemen herkesin severek tükettiği portakal vücuda faydaları ile bilinmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve hastalıklara karşı vücudu koruyan bu meyve birçok hastalığın oluşma riskini azaltmaktadır. Bu nedenle doktorlar tarafından sıkça önerilen bir meyvedir. Portakal çeşitleri oldukça çoktur. Çeşitliliği ile bilinen portakal evde sıkılarak doğal meyve suyu haline getirebilirsiniz.
Portakal çeşitleri - Göbekli portakal (Navelina): Dolgun ve büyük yapısıyla bilinir sulu ve harika bir tada sahiptir. Göbekli portakal birçok kişinin birçok portakal çeşidi arasında özellikle tercih ettiği bir üründür.
- Washington: Ülkemizde çok bilindik bir portakaldır. Her pazarda her manavda sıklıkla karşılaştığımız bir portakal türüdür. Sıkmalık değildir. İri yapılı, kalın kabuklu bir portakal değildir.
- Hamlin: Zamanından önce hasat vermesi ile bilinmektedir. Yine meyve suyu üretiminin başında gelen portakal çeşittir. Bol C vitamini özelliği ile bilinen portakal hamlin çeşidine ön plana çıkmaktadır.
- Valensiya: Özellikle meyve suyu üretiminde kullanılan bir portakal çeşididir. Bol miktarda su içerdiği için meyve suyu üretiminde tercih edilir.
- Kan portakalı: Kırımızı bir renge sahip olduğu için kan portakalı denir. Daha çok suyu sıkılarak tüketilir. Portakal suyunun rengi genellikle bordo renktedir. Tadı çok ekşi değildir. Kan portakalları da çeşitlidir. Moro, maltase, tarocco, sanguinelli çeşitleri ile bilinmektedir. Özellikle portakalın damarları portakalın içinin kırmızı olmasına neden olmaktadır.
- Şeker portakalı: Düşük asit içeren, bol sulu ve ekşimsi olmayan lezzeti ile bilinmektedir. Şeker portakalı ismi bu nedenle verilmiştir. Tatlı lezzeti ile en çok tercih edilen portakal çeşitleri arasında yer almaktadır.
|